Onzin over mij

Hier en daar lijken recensenten en columnisten mijn openingsmetafoor van ‘de lege cockpit’ niet helemaal te hebben begrepen. Dit kan niet waar zijn begint met het beeld van een vliegtuig dat in problemen verkeert maar dat niet bestuurd blijkt te worden door een piloot. Zoals ik in het laatste hoofdstuk van DKNWZ uitleg, verwijst deze lege cockpit naar de wereldeconomie. Die is nu extreem kwetsbaar doordat de mondiale banken zoveel macht hebben, en doordat er geen wereldregering is die hen kan aanpakken. Overigens ben ik denk ik niet voor zo’n wereldregering, want als 80% van de wereldbevolking in hele en halve dictaturen leeft, hoe kan zo’n wereldregering – los  van alle praktische onmogelijkheden – dan ooit democratisch zijn? Maar wie gaat de mondiale bankenlobby dan aanpakken?
maart 2015

Hier en daar verschijnen berichten dat ik voor de verzekeraar Zwitserleven zou zijn gaan werken. Dit klopt niet. Ik heb daar een lezing gegeven, waarvan ik overigens het honorarium aan het olifantenverblijf van Artis heb gedoneerd.
oktober 2015

Ik kwam ergens het bericht tegen dat ik de Nederlandse belastingen zou ontwijken. Dit is niet waar. Ik woon al vijf jaar in Engeland en betaal daar dus belasting.
oktober 2015

Een Volkskrant-columnist verspreidt het verhaal dat ik Diederik Samson een Nazi zou hebben genoemd. Ik heb dit nooit gezegd en de reden is dat ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weet dat de man geen Nazi is.
februari 2016

Volgens het weekblad Elsevier zou ik vorig jaar hebben geweigerd het blad te woord te staan. Zoals is terug te lezen in het nummer van 16 juni 2015 heb ik destijds gewoon een interview gegeven. Ik had alleen geen zin om voor hun fotograaf te poseren.
februari 2016