Lezingentour Joris Luyendijk van start gegaan

By atlascontact 7 jaar ago
Home  /  Nieuws  /  Lezingentour Joris Luyendijk van start gegaan

Op vrijdag 20 februari startteJoris Luyendijk zijn lezingentour in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen, n.a.v. zijn boek Dit kan niet waar zijn.

Voor een volledig overzicht van zijn lezingentour, klik hier.

 

 

Lezing Bibliotheek Mariënburg

 

Kosten: Studenten €7,50 | Leden €10,- | overige bezoekers € 12,50
Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Twee jaar lang dompelde Luyendijk zich onder in de financiële wereld. De conclusie van zijn onderzoek is: “Dit kan niet waar zijn”. Wat hij ontdekt heeft, vertelt hij op 20 februari om 20.00 in de Bibliotheek De Mariënburg.

Aan het begin van zijn onderzoek wist Luyendijk net zoveel van de financiële wereld als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem tijdens interviews – met gevaar voor hun eigen baan – zien hoe de financiële wereld in elkaar zit.

Luyendijk: “Behalve die tweehonderd interviews heb ik inmiddels ook een paar stapels boeken doorgewerkt en samen leiden die tot een conclusie van vijf woorden: dit kan niet waar zijn.” Zijn gelijknamige boek is vanaf 17 februari verkrijgbaar in diverse boekwinkels. Op de avond van 20 februari wordt Dit kan niet waar zijn verkocht en door Luyendijk gesigneerd in de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving? Dat zijn vragen die Luyendijk zichzelf stelt in zijn nieuwste boek en waarover in de Bibliotheek Gelderland Zuid gesproken zal worden.

“Als klopt wat die geïnterviewden zeggen en wat andere insiders schreven in e-mails, en als waar is wat veel boeken en artikelen over de financiële sector beweren, dan hebben we een enorm probleem,” aldus Luyendijk.

Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Start: 20-02-2015 20:00
Eind: 20-02-2015 22:00
Website: Openbaren Bibliotheek Nijmegen

Het bericht Lezingentour Joris Luyendijk start in Nijmegen verscheen eerst op Atlas Contact.

Category:
  Nieuws
this post was shared 0 times
 300
About

 atlascontact

  (59 articles)