Joris Luyendijk te gast bij Studium Generale Saxion in Deventer

By atlascontact 7 jaar ago
Home  /  Agenda  /  Joris Luyendijk te gast bij Studium Generale Saxion in Deventer

Op donderdag 12 maart is Joris Luyendijk te gast bij Studium Generale Saxion. In gesprek met Drs. Natasja van den Berg zal het gaan over de waanzin in de financiële sector, n.a.v. zijn nieuwste boek Dit kan niet waar zijn.

Voor meer informatie klik hier.

Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers
De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit – met gevaar voor hun eigen baan.

Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Het bericht Joris Luyendijk te gast bij Studium Generale Saxion in Deventer verscheen eerst op Atlas Contact.

Category:
  Agenda
this post was shared 0 times
 000
About

 atlascontact

  (59 articles)